Közlemények

Tárgyalási időpont

Az SzTNH adatbázisából letöltött nem publikus szabadalmi bejelentések ügyében hozott kamarai fegyelmi határozat ellen Pintz György által benyújtott felülvizsgálati kérelem bírósági tárgyalására ujabb halasztás folyamán 2019. április 2-án 09:30 órai kezdettel kerül sor a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság épületében (1027 Budapest, Tölgyfa u. 1-3).

Figyelmeztetés feltalálóknak, védjegyeztetőknek

A Magyar Szabadalmi Ügyvivői Kamarához egyre több panasz érkezik magukat az interneten és közösségi oldalakon hirdető, szabadalmi és védjegy iroda látszatát, illetve szabadalmi ügyvivői végzettség látszatát keltő szolgáltatókkal kapcsolatban. A panaszosok rendszerint komoly, akár több millió forintos kárt szenvednek az ilyen, jogellenesen működő szolgáltatók hibájából. A Magyar Szabadalmi Ügyvivői Kamara ezért a következő figyelmeztetést teszi közzé.

A „szegények szabadalma” szolgáltatás veszélyei - feltalálói szemszögből nézve

A Magyar Szabadalmi Ügyvivői Kamara Elnöksége kötelességének érzi a Pintz és Társai Szabadalmi, Védjegy és Jogi Iroda Kft. által „Szegények szabadalma” címen kínált szolgáltatással kapcsolatban tájékoztatni a szolgáltatást igénybe venni szándékozó feltalálókat az Elnökségnek a szolgáltatással kapcsolatban felmerült szakmai aggályairól.